Három év kedvencei - MR2 Top15

 2010.06.03. 16:44

 1. Quimby – Ajjajaj
2. Coldplay – Viva La Vida
3. Péterfy Bori – Hajolj bele a hajamba
4. Zagar feat. Underground Divas – Wings Of Love
5. Muse – Uprising
6. Csík Zenekar feat. Kiss Tibor – Most múlik pontosan
7. Vad Fruttik – Nekem senkim sincsen
8. Duffy – Mercy
9. 30Y – Bogozd ki
10. Balkan Fanatik – Ha te tudnád
11. Kaukázus – Szalai Éva
12. Erik Sumo Band – Disco In My Head
13. Gabriella Cilmi – Sweet About Me
14. Madcon – Beggin’
15. MR2 Szimfonik (Heaven Street Seven & MR Szimfonikusok) – Ez a szerelem

Hároméves születésnapját ünnepelte június 1-én az MR2-Petőfi Rádió. Az adó az elmúlt 36 hónapban a hazai kulturális- és médiapaletta emblematikus elemévé nőtte ki magát, zenei és szociokulturális értelemben egyaránt igazodási ponttá vált. Folyamatosan bővülő, a hazai és a nemzetközi zenei élet változásaira és újdonságára fokozottan érzékeny kínálata sokszínű és izgalmas - a poptól a világzenéig, a rocktól a lounge-on át az urban zenékig ível. Az adó az elmúlt három évben több száz, eddig a hazai rádiós piacon egyáltalán nem, vagy alig játszott hazai és külföldi előadót mutatott be a közönségnek. Ezzel a zenei kínálattal az MR2-Petőfi Rádió továbbra is alternatívája tudott maradni a kereskedelmi rádiókban megszokott zenei kínálatnak.

Az MR2-Petőfi Rádió színes kínálatát a napi dalfolyam mellett közkedvelt, saját gyártású zenei műsorok, többek közt az MR 8-as stúdiójából sugárzott Akusztik, a világzenés Passzport vagy a rádió rezidens DJ-it felvonultató MR2 DJ Set, a zenei tartalom mellett pedig hasonlóan kreatív, filmes, kulturális, és életmód jellegű tematikus műsorok teszik teljessé.

A MR2-Petőfi Rádió a műsorszolgáltatáson kívül is igen aktív. Immár rendszeresnek mondható turnéin mutatja be - határainkon innen és túl - a legkedveltebb hazai koncertzenekarokat és -előadókat, és hasonló tematikával, saját színpadaival a nagyobb nyári fesztiválokon is jelen van. Az MR2 színpadokon idén többek között fellép a Quimby, Péterfy Bori, a Kiscsillag, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, Irie Maffia, Heaven Street Seven, 30Y, Vad Fruttik, Barabás Lőrinc Eklektric stb.

Az MR2-Petőfi Rádió harmadik születésnapján csupa különlegességgel kedveskedett hallgatóinak.
 Június 1-én egész nap az elmúlt három év legjobb, legkedveltebb dalai szóltak. Este héttől a hallgatók szavazatai alapján összeállított Top15-ös lista lvolt hallható (a szavazatot leadók közül százan speciális MR2-es rádiókészüléket nyernek - a nyertesek névsora alább látható). Ezen a napon debütált a rádió weboldalán az eddigi összes MR2 Akusztik hanganyagát tartalmazó, a jövőben folyamatosan bővül MR2 Akusztik-lejátszó. S, ha már Akusztik, az MR2-Petőfi Rádió este 22.00-től kétórás születésnapi Akusztik-válogatással idézte fel a sorozat legjobb pillanatait.

Az elmúlt három évben az MR2-Petőfi Rádió hallgatótábora a fiatalabb, iskolázottabb és városiasabb lett. A 18-39 évesek hallgatók száma megduplázódott, a rádió részesedése pedig a 18-39 éves rádiózók között 2,5-szeresére emelkedett.

Címkék: zene születésnap mr2

A bejegyzés trackback címe:

https://mr2nagyonzene.blog.hu/api/trackback/id/tr362053914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása