Múlt héten Budapesten, a Corvintetőn koncertezett az indie-elektro brit Chew Lips. Interjúnk a zenekarral.

A brit indie-elektro zenei színtér egyik favoritja, a nemzetközi köztudatba üstökösként berobbant Chew Lips koncertezett a napokban Budapesten. A három éve Londonban összeállt trió aduásza minden bizonnyal az énekesnő, a cserfes Tigs, aki kimondottan karizmatikus jelenség, tipikusan az az előadó, aki, amint megjelenik a színpadon, azonnal vonzza a tekinteteket. A nagydumás frontleány két „csendestársa”, a multiinstrumentalista Will Sanderson és James Watkins. Hármójuk zenei vállalkozása akkor vett igazán lendületet, amikor felkarolta őket a legendás BBC rádiós DJ, Steve Lamacq, aki azóta is rajtuk tartja a szemét. Budapesti koncertjük a tavaly januárban megjelent Unicorn című lemezükre épült, de új dalokat is bemutattak magyar rajongóiknak. A fellépés előtt Tigs-szel és James-szel beszélgettünk a többi közt a friss számaikon érezhető rnb-hatásról, a vagány szőkeség megjelenését elemző divatbloggerekről, no meg az elmúlt évtized NAGYON ZENÉI-ről.

MR2: Egy Brendan Behan regény egyik karakterétől kölcsönöztétek a Chew Lips nevet. Miért épp ezt választottátok? Jól hangzott és kész?

James: Ő az egyik karakter a könyvben, akivel a főszereplő a Borstal nevű fiatalkorúak intézetében találkozik. A Chew Lips a gúnyneve, merthogy állandóan rágja a száját.
Tigs: De valójában nem ezért választottuk. Egyszerűen megtetszett ez a két szó, tök helyes szerintem! Így két év után is azt gondolom, hogy jó döntés volt, nekem nagyon bejön!
J: Egyébként egy virágfajtát is így hívnak, csak másképp kell betűzni.
T: Tudod, a tulipán, nagyjából ezt is így ejtik.

A teljes interjú elolvasásához kattintson ide.

Címkék: interjú koncert mr2 lips chew

A bejegyzés trackback címe:

https://mr2nagyonzene.blog.hu/api/trackback/id/tr452770649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása